smarta cyklister cyklar med hjälm

KRUKA PÅ HUVET?

CYKELHJÄLMAR

Det viktigaste tillbehöret till din nya cykel är en hjälm. En säker cykelhjälm är den som används. Därför är det bra om du tycker att den är snygg, sitter skönt på huvudet och inte glider bakåt. Det är praktiskt om man får plats med en tunnare mössa under hjälmen så man kan cykla när det är kallt. Det finns hjälmar designade för olika former av cykling. En racerhjälm är ofta byggd med vikt och aerodynamik som viktiga aspekter, medan mountainbikehjälmen brukar ha lite grövre design och skyddar mer runt bakhuvudet.

Bild på hjälm

VÅRA hjälmar


Säkerhet

Alla cykelhjälmar som säljs skall vara CE-märkta uppfylla EU-standard för säkerhetskrav. Cykelhjälmens uppgift är att gå sönder vid en olycka. Därför skall man byta ut sin hjälm efter en krasch eller efter 3-5 år då materialet kan bli trött och ha en sämre funktion. Vi rekommenderar aldrig att köpa en begagnad hjälm.

Bild på cykelhjälm

Bild på hjälm med MIPS


MIPS

Många cykelhjälmar är utrustat med ett system som heter MIPS. Detta är en patenterad lösning för att skydda dig från rotationsvåld vid en olycka. Mips är som ett extra skickt som sitter synligt på insidan av hjälmen. Skiktet tillåter att hjälmne kan glida mot hjässan vilket gör att vid en kraftig olycka så glider huvudet inuti hjälmen vilket minskar risken för allvarliga huvudskador med upp till 20 % enligt MIPS. Läs mer på MIPS webbsida.

UPPTÄCK DET BREDA UTBUDET

VI har allt som hör till vår favoritsport

Cykling är vår passion. Vi hjälper dig att välja rätt cykel och tillbehör, för att din vardagscykling, lek eller träning skall bli så bra som möjligt. Det är smart att handla på cykelgiganten.

Varukorg