VÅRT ANSVAR

EN HÅLLBAR E-HANDEL

Att driva en hållbar e-handel ser vi på Cykelgiganten som en stor utmaning med den rådande konkurrensen på marknaden. Vi har ställt oss själva frågan på vilka sätt en e-handel påverkar miljö och klimat mest och värst. Därför vill vi göra skillnad inom tre viktiga och betydande områden. Produktkvalitet, logistik och emballage. Därför lovar vi dig som kund följande:

Vi kommer aldrig erbjuda fri frakt!

Vi anser att fri frakt uppmuntrar till ogenomtänkta köpbeslut, onödiga transporter och överkonsumtion. Våra fraktpriser är istället konkurrenskraftiga och vi ger hellre ett bättre pris på en vara än att erbjuda fri frakt.

Vi säljer endast kvalitet!

Vi ställer höga krav på våra leverantörer så du som kund vet att du köper en kvalitetsprodukt. Hög kvalitet innebär att produkten har en längre livslängd vilket sparar på jordens resurser.

Vi återvinner och återanvänder!

Vi återanvänder våra leverantörers emballage. Vi ser ingen anledning att producera nya stora lådor för de cyklar vi skickar till våra kunder. Nästan alla cyklar vi köper från leverantörer levereras redan i en låda som går utmärkt att återanvända. På detta sätt halverar vi resursåtgången i emballage-kedjan. Och vi uppskattar naturligtvis om du som kund ser till att återvinna det emballage som din vara levereras med.

Vi sorterar och återvinner allt vårt avfall. För att få hjälp att alltid göra rätt har vi ett avfallsavtal med Carl F som sköter vår avfallshantering.

Cykelgiganten
Cykel & Sport i Malmö AB
Agnesfridsvägen 126
213 75 Malmö

Org. nr: 559053-2601

Har du frågor om vårt miljöarbete?
Kontakta info@cykelgiganten.se

Vår webbplatsadress är: https://www.cykelgiganten.se.