VÅRT ANSVAR

EN HÅLLBAR E-HANDEL

Att driva en hållbar e-handel ser vi på Cykelgiganten som en stor utmaning med den rådande konkurrensen på marknaden. Vi har ställt oss själva frågan på vilka sätt en e-handel påverkar miljö och klimat mest och värst. Vi gör därför skillnad inom tre viktiga och betydande områden. Produktkvalitet, logistik och emballage. Därför lovar vi dig som kund följande:

1.

vi kommer aldrig erbjuda fri frakt!

Fri frakt är inte hållbart. Som konsument ska man ta ansvar för sitt köp och den logistik det innebär.

2.

Vi säljer bara hög kvalitet!

Hög kvalitet säkerställer en lång livstid på produkten.

3.

VI ÅTERANVÄNDER och ÅTERVINNER emballage!

Kartonger och emballage går att återanvända innan det återvinns. Ibland kanske vi inte skickar en vacker låda men vi gör ett vackrare avtryck på miljön.

DEN PERFEKTA ÅTERFÖRSÄLJAREN FÖR DIG OCH DIN CYKEL

Vi kommer aldrig erbjuda fri frakt!

Vi anser att fri frakt uppmuntrar till ogenomtänkta köpbeslut, onödiga transporter och överkonsumtion. Våra fraktpriser är istället konkurrenskraftiga och vi ger hellre ett bättre pris på en vara än att erbjuda fri frakt.

Vi säljer endast kvalitet!

Vi ställer höga krav på våra leverantörer så du som kund vet att du köper en kvalitetsprodukt. Hög kvalitet innebär att produkten har en längre livslängd vilket sparar på jordens resurser.

Vi återvinner och återanvänder!

Vi återanvänder våra leverantörers emballage. Nästan alla varor vi köper från leverantörer levereras redan i en låda som går utmärkt att återanvända. På detta sätt halverar vi resursåtgången i emballage-kedjan. Och vi uppskattar naturligtvis om du som kund ser till att återvinna det emballage som din vara levereras med.

Vi sorterar och återvinner allt vårt avfall!

För att få hjälp att alltid göra rätt har vi ett avfallsavtal med Carl F som sköter vår avfallshantering.

Har du frågor om vårt miljöarbete?

Cykelgiganten
Cykel & Sport i Malmö AB
Agnesfridsvägen 126
213 75 Malmö

Org. nr: 559053-2601

Varukorg