Monark
Monarkcyklar

Monark

Köp en modern klassiker. Monarks cyklar har moderna funktioner i klassisk design med hög kvalitét.

Monark

Visar 1–12 av 34 resultat

Monark och Historien om Birger Svensson

Sveriges första Monarkcykel introducerades så tidigt som redan 1917. Ett väl inarbetat varumärke ute i stugorna, men visste du att företaget egentligen är mycket äldre än så. Redan 1904 tog Birger Svensson, företagets grundare, hem de första komponenterna för tillverkning av velocipeder till försäljning, fast då under namnen Mode och Krünens. Historien om Birger är faktiskt lite av en askungesaga. Om den fattiga fosterpojken som växer upp till en liten entreprenör och går sedan ur tiden som Varbergs cykelmonark. Företaget har upplevt den stora depressionen 1929, två världskrig och tråkigheter till följd i form av importstopp och råvarubrist. Fabriken som byggdes i Varberg är samma fabrik som används än idag. Berättelsen om Birger Svensson är sannerligen väl värd sig egna spelfilm.

Företaget har inte bara varit med om elände. 1971 cyklade ingen mindre än Gösta “Fåglum” Pettersson genom Giro D´Italia - ett tre veckor långt etapplopp som han gick och vann på sin Monark cykel racer. 

En modern klassiker

Monark Elcykel är verkligen en modern klassiker i ordets rätta bemärkelse. Med klassiska och robust byggda cyklar har man bibehållit sin identitet i designens utformning, men inte desto mindre hängt med i utvecklingen. Idag kan du hitta ett flertal av Monarks klassiska modeller som elcyklar.  

Monark karin - Sveriges mest sålda cykel

Vi kan inte undgå att prata om klassiska cyklar utan att nämna Monark Karin. Den ramtypen som ligger till grund för Karin med den typiska svängda ramen togs fram för över hundra år sedan. Även om själva modellnamnet Karin presenterades på marknaden 1999 så har åtminstone designen varit med ända sedan 1950-talet. På så sätt kan man säga att Monark Karin det är Sveriges mest sålda cykelmodell om man ser till ramen.

MONARK HOS CYKELGIGANTEN

Med den gedigna plats varumärket har på marknaden är det en självklarhet för oss på Cykelgiganten att erbjuda Monark i vårt sortiment. Efterfrågan är stor och det är många som väljer en Monark när man ska köpa sin första vuxencykel. Därför försöker vi alltid ha ett så brett utbud som möjligt. Skulle vi mot förmodan sakna någon speciell modell från Monark kan du alltid vända dig till oss så kanske vi kan ta hem den till dig!

CYKELGIGANTENS VERKSTAD

När du köper en Monark cykel vet du att du kommer ha glädje av en fin klassisk tvåhjuling i många år framöver. Därför är det viktigt att du tar hand om din hoj på bästa sätt. Läs gärna Cykelgigantens tips på hur du kan se över din cykel och serva den själv med enkla knep. Glöm inte heller att det kan vara bra att lämna in den på verkstad åtminstone en gång per år, även om den inte är sönder. Då får den sig en rejäl uppfräschning. Inte sällan hittar då en mekaniker små fel som kan åtgärdas innan de blir för stora. 
Vi på Cykelgiganten är glada att kunna erbjuda våra kunder som har möjlighet att ta sig till våra verkstäder en tremånaders-service samt en ettårs-service. Detta ingå på köpet hos alla som handlar av oss. Självklart är vi som återförsäljare av Monark vana att meka med dessa. Vill du hitta din närmaste Cykelgiganten verkstad hittar du det här under “våra butiker”.

Varukorg